TESTOSTERON | Arsenal Zadar

TESTOSTERON

Popularna predstava ˝Testosteron˝ 07.04. 2024. napokon stiže u zadarski Arsenal!
Podređujemo li se u životu razumu i osjećajima ili smo pak robovi biologije? Možemo li postići sklad sa suprotnim spolom i sami sa sobom s obzirom na upletenost u začarani krug požude, egoizma i želje za ljubavlju? Ovo su neka od brojnih pitanja s kojima ćemo se suočiti nakon gledanja komedije Andrzeja Saramonowicza.
Autor nas vješto stavlja uza zid svim aspektima našeg bića, seksualnosti i mjesta u svijetu. On to čini bez usporavanja, već intrigira i zabavlja publiku od prve do posljednje scene.
Komedija Andrzeja Saramonowicza “Testosteron” postala je kazališni hit još 2002. godine nakon premijere u kazalištu Montownia u Varšavi. U 2007. godini kino verziju Testosterona pogledalo je gotovo 1,4 milijuna gledatelja kada je proglašena najboljom suvremenom poljskom komedijom.
Saramonowiczeva umjetnost se temelji na inteligentnim i briljantnim dijalozima koji često grubošću i otvorenošću skandaliziraju osjetljivije gledatelje. Autor je priznao da je želio napisati komad koji pruža zadovoljstvo, ali da mu je krajnji cilj bio prenjeti nešto dublje od zabave. Likovi u svojim urnebesnim dijalozima argumentiraju da čovjek ima dušu, ali i da je podređen biologiji i kemiji koji vladaju tijelom, a njihove borbe svjedoče kako je teško održati ravnotežu između tih elemenata.
Svaki od heroja “Testosterona” dolazi s različitom prtljagom iskustava te su primjer jadnog stanja čovjeka u današnjoj kulturi u kojoj dominiraju šablone koje su često nedostižne. Saramonowicz prenosi gledateljima biološke istine na kojima se temelji poredak svijeta sa željom da se između ostalog dobro zabave.
Rezervirajte svoje ulaznice već danas i vidimo se 7. travnja na putovanju kroz svijet “Testosterona” gde je zabava zagarantirana.
Osigurajte na vrijeme svoje mjesto.
⬇️
Ulaznice su dostupne po cijeni od 13,00 EUR/osoba (parter – slobodno sjedenje)
🔸
▪ Online ulaznice :
🛒 Turneo >> https://bit.ly/49Cao8C
🛒 Eventim >> https://bit.ly/4c3o2mO
🛒 Entrio >> https://bit.ly/3T255si
🔸
▪ Prodajna mjesta
▪ Arsenal Zadar
Pon – pet (09:00 h – 19:00 h) i Sub (09:00 h – 12:00 h)
▪ Hotel Ilirija, Biograd na Moru
Svaki dan (07:00 h – 22:00 h)
Igraju:
KORNELIJE – Ivan Simon
STAVROS – Enes Vejzović
JANIS – Matija Gašpari/ Ivan Grčić
BUBA – Ivica Pucar
TIT – Filip Križan
DEGEN – Sven Šestak
FISTAĆ – Hrvoje Klobučar
Režija i scenografija: Jasmin Novljaković
Kostimografija i scenski pokret: Jasminka Petek Krapljan
Autor instalacije Transmenstrualna pipa: Vinko Vidmar
Suradnik za glazbu: Mario Mirković
Oblikovatelj svjetla: Zdravko Stolnik
Dizajn plakata: Damjan Uzelac
Autor video spota/trailera: Mak Vejzović
Tekst: Andrzej Saramonowicz
Prijevod: Jasmin Novljaković
PRODUKCIJA: Teatar EXIT, Ludens Teatar i Kulturni centar Osijek