PROMOCIJA ROMANA DINKE DUŠEVIĆ | Arsenal Zadar

Nedjelja u Arsenalu, 05.02.2017., bila je sve samo ne uobičajena.  60-godišnja Dinka Dušević predstavila je svoj prvi roman „Ljubav plavog mjeseca“ uz veliku podršku publike. . Zadranka koja je pobijedila rak sav je prihod od prodaje „Ljubavi plavog mjeseca” namijenila nabavi novog aparata za zračenje za Opću bolnicu Zadar.

Umjesto nje, knjigu su na emotivan način scenskim i glazbenim nastupom predstavili njezini bliski prijatelji.

Ljubav plavog mjeseca povijesna je fikcija o plemenu koje čuva svoju tradiciji s Kajom u glavnoj ulozi. U romanu su zabilježeni trenuci njihovog čekanja, snova, žalosti, radosti i nadanja koje je doživjela i sama Dinka dok se borila sa zloćudnom bolesti.

Njezina cimerica iz bolnice Marina u suzama je istaknula koliko joj je značila njezina podrška i prijateljstvo dok su se zajedno borile za život.

Djevojke iz Circo arta pokazali su svoje umijeće na špagi, dok je sveučilišni acapella sastav A.K.A. Crescendo pjesmom upotpunio svečanost u Arsenalu. Predstavljanje knjige vodio je Ivica Štorić, također dugodišnji prijatelj autorice.

U ime Lige protiv raka, koja prikuplja sredstva za novi uređaj, na humanitarnoj naravi promocije zahvalila joj se članica predsjedništva Lada Šokota. Brojni Zadrani su prepoznali važnost nabave aparata te se ispred prodajnog štanda stvarao red od početka do kraja promocije.

Atmosferu pogledajte u galeriji

Foto: Vedran Sitnica/ Zadarski list