Koncert Petra Graše | Arsenal Zadar
Svoj dvadeseti rođendan Radio Dalmacija je proslavio u sjajnoj atmosferi zadarskog Arsenala gdje je Zadranima kao poklon uručen koncert Petra Graše. Uz Provencu mu se pridružio i Tonći Huljić koji je potom “uzurpirao” pozornicu izvodeći svoje poznate hitove Guštan, Papak, Rojen da mi bude lipo. Naravno, Huljić je čestitao Radio Dalmaciji rođendan priželjkujući da ga popularni radio prestigne po uspješnosti karijere.
Edita Lučić Jelić, poznati glas Radio Dalmacije, najprije se osvrnula na prošlotjedne koncerte grupe Silente u Dubrovniku i Olivera Dragojevića na tvrđavi sv. Mihovil u Šibeniku, a potom je stvar u svoje ruke preuzeo Petar Grašo kao zvijezda večeri.
Koncert je otvorio hitom Šporke riči, a svoje zadarske domaćine podsjetio je na Zadarfest 1996. i pjesmu Trebam nekoga kao prijelomni trenutak svoje karijere. Uslijedili su Grašini poznati hitovi, a među njima i Ljubav jedne žene kao rođendanska čestitka djevojci iz publike koja je napunila 18, dvije manje od Radio Dalmacije.
Nije Grašo zaboravio spomenuti Arsena, Olivera i Đorđa Novkovića kao svoje uzore, čuli su Zadrani i Sweet child o’ mine, oduševljenu je publiku počastio i s dvostrukim bis izlaskom, a rođendanski koncert Radio Dalmacije zatvorio je hitom Ljubav sve pozlati uz poruku publici: “Nemojte bit bolji jer od ovoga ne može bolje”.
(Preuzeto: S.D.)