Gala večer u Arsenalu u sklopu Balkan Express Programa | Arsenal Zadar

3 dana- 3 nacije

Balkan Express došao u Zadar, i to zrakom!

 Sa ciljem obrazovanja i otkrivanja novih kultura i mjesta s velikim turističkim potencijalom, talijanski turoperator Balkan Express je napravio turu koja se sastojala od trodnevnog putovanja u 3 nacije za 150 agencija iz cijele Italije.  Prvi dan  u sklopu ovog programa 3 obrazovna dana – 3 nacije,  Balkan Express je obuhvatio turistički izlet na plažu Zrće , što je nastavljeno sa dugim i detaljnim posjetom starom dijelu grada Novalje.

Biograd na Moru je također bio jedno od mjesta posjeta, a svojom prirodnom ljepotom i poviješću fascinirao je sve turističke agente! Kroz hotelsku i  ugostiteljsku ponudu kuće Ilirija, uvidjeli  su da Biograd ima velik potencijal kao turističko odredište brojnih talijanskih gostiju kroz ljetne mjesece.

To je upravo i bio cilj Balkan Express programa- otkriti i proučiti područja koja se nalaze “skrivena iza ugla”,  a koja su u mogućnosti ponuditi mir, odmor i opuštanje, predočiti kulturu življenja i otkriti zabavu za široki spektar turista. Zaključak je da je Hrvatska u stanju zadovoljiti sve potrebe koje talijansko tržište zahtjeva od svojih operatera.

Put upoznavanja i otkrivanja destinacije vodio je prema spomeniku nulte kategorije u Zadru- ilirijinom Arsenalu, gdje je grupa talijanskih agenata i novinara 10.03. uživala u gala večeri u jedinstvenom interijeru.

Istraživanja su se nastavila  i 11.3 kada je Grupa Balkan Express odletjela u Tivat u Crnoj Gori  prije slijetanja na Krf u Grčkoj, čime je označen ujedno i posljednji dan ovog izvanrednog iskustva.

Kako su se proveli u ilirijinom Arsenalu, pogledajte u galeriji.

Foto: Filip Brala