GALA VEČERA U ARSENALU U SKLOPU TUNA,SUSHI &WINE FESTIVALA | Arsenal Zadar

Karta više tražila se za spektakularnu prezentaciju japanske gastronomije  04.02.2017.u Arsenalu.

Gala večerom u zadarskom Arsenalu u subotu, 4.veljače ujedno je i završen ovogodišnji „Tuna, Sushi & Wine Festival“.

Desetak japanskih sushi majstora iz Japana i s američkog kontinenta pripremilo je nekoliko tisuća sushi smotuljaka i komadića tune za sashimi.

Manje i veće porcije od tune i pridruženih dodataka u različitim drugim jelima pripremile su kuharske ekipe iz nekoliko zadarskih restorana – ‘Foše’, ‘Nike’, Buschette’, ‘Pjata’ i drugih, te iz hotelskih kuća ‘Ilirije’ i ‘Turisthotela’.

MBS TV show’s masterchef Toshihiro Nakatsuji zajedno sa suradnicima pokazali su kako se reže riba potrebna za sushi, formiranje jela od tune uz pomoć sushi majstora Tomislava Begića, Terumi Miyake iz Ginger Sushi te Okamoto San iz japanskog sushi restorana iz Splita.

U ‘Arsenal’ je došlo preko 1.000 Zadrana koji su bili u neprestanom redu ispred stolova s hranom pogotovo očekivajući sushije japanskih majstora.

Među gostima su bili gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, general Ante Gotovina sa suprugom Dunjom, te zadarski dožupan i HDZ-ov novi kandidat za župana Božidar Longin.

Na gala večeri, koju je vodio Frano Ridjan, nastupila je japanska jazz pjevačica Kayoko Minami uz „Black Coffee“, te Jacques Houdek

Organizator događanja: Turistička zajednica grada Zadra

 Foto: Dino Stanin/PIXSELL